Detecten a la Xina el primer cas mundial de grip aviària H10N3 en humans

Les autoritats asseguren que la transmissió ha sigut "accidental" i que el risc de propagació a gran escala és "molt baix" perquè el cas està aïllat

Diverses persones circulen en bicicleta i motocicleta per un carrer de la ciutat xinesa de Xangai
Diverses persones circulen en bicicleta i motocicleta per un carrer de la ciutat xinesa de Xangai / Aly Song (Reuters)

Les autoritats sanitàries xineses han anunciat aquest dimarts la detecció del primer cas mundial de grip aviària H10N3 en humans. En un comunicat, la Comissió Nacional de Sanitat del país assegura que fins ara mai s'havia identificat un contagi d'eixe virus en éssers humans, que es tracta d'una transmissió "accidental" i que el risc d'una propagació a gran escala és "molt baix".

El pacient afectat és un home de 41 anys de la província oriental de Jiangsu, que el passat 23 d'abril va començar a notar febra i altres símptomes. L'hospitalitzaren cinc dies després que s'agreujara el seu estat de salut. La comissió apunta que el pronòstic del malalt ha millorat fins al punt de tindre els requisits per a obtindre l'alta mèdica. Les autoritats del país van dur a terme paral·lelament seguiments d'emergència a tots els contactes pròxims en la província on residia l'home i no van trobar "anormalitats".

Les veus expertes reiteren que es tracta d'un cas aïllat, ja que el virus H10N3 no té la capacitat d'infectar de manera efectiva humans.

La Comissió de Sanitat xinesa ha fet, tot i això, una crida a la ciutadania perquè evite el contacte amb ocells morts en el dia a dia i tracte de no acostar-se als vius tampoc. Insten també a cuidar la higiene alimentària i a acudir immediatament a un doctor en cas de presentar símptomes com ara febra o problemes respiratoris.

També et pot interessar

stats