Destitucions a la Xina després del trasllat d'un ancià viu en un bossa de cadàvers

El personal de la residència declara mort un dels seus residents, que anava a ser conduït a la morgue dins d'una bossa per a cadàvers per a ser incinerat, quan en realitat estava viu

El personal va introduir a un ancià viu en una bossa de cadàvers a Shanghai, la Xina
El personal va introduir un ancià viu en una bossa de cadàvers a Xangai, la Xina / Twitter

Diversos funcionaris de la ciutat xinesa de Xangai han sigut destituïts després de l'escàndol per haver introduït un ancià en una bossa de cadàvers per a traslladar-lo des de la seua residència de Putuo fins a una morgue quan encara estava viu.

El vídeo s'ha fet viral en les xarxes socials, especialment a la capital econòmica del gegant asiàtic, que viu l'estricte confinament per covid-19 que ja es prolonga un mes.

L'incident es va produir la vesprada de diumenge, quan diversos treballadors de la morgue posaven una llitera amb una bossa groga per a cadàvers en un vehicle.

Dos dels treballadors de la funerària van insistir que l'ancià encara estava viu i van arribar a obrir la bossa per a comprovar-ho, després que el treballador de la residència es dirigeix a dues persones més a la porta del complex, no sense abans intentar tornar a tancar la cremallera.

Segons el diari hongkongués South China Morning Post, en el vídeo se sent un veí dient que "encara s'està movent", mentre dos cuidadors diuen que "no està mort", per a posteriorment afegir: "I ara estan debatent què fer. Traieu-lo d'ahí! Què voleu fer si no? Que poc ètic!".

Finalment, els treballadors de la residència van resoldre finalment traslladar l'ancià, encara dins de la bossa, de tornada a l'interior de l'edifici.

El rotatiu oficial Global Times ha informat de l'obertura d'una investigació per l'incident i que cinc persones, inclòs el director de la residència d'ancians i el metge que va certificar la defunció, han sigut acomiadats.

La funerària ha felicitat els dos empleats que van descobrir que l'home estava viu i els ha recompensats amb 720 euros a cadascun.

El centre, inaugurat el 1983 i amb capacitat per a més de cent ancians, ja ha donat una disculpa pública.

També et pot interessar

stats