Desmantellen a Alemanya la segona major plataforma global de venda en la internet fosca

A través d'aquesta plataforma es comerciava amb drogues, dades confidencials, documents falsificats i programari maligne.

La plataforma comptava amb 63.000 ofertes de venda actives, així com més d'un milió de comptes de clients
La plataforma comptava amb 63.000 ofertes de venda actives, així com més d'un milió de comptes de clients / www.xataka.com

La fiscalia i la policia alemanyes han detingut tres homes sospitosos d'administrar la segona plataforma de venda il·legal més gran a escala global en la denominada internet fosca (darknet), que funcionava amb el nom de Wall Street Market. A través d'aquesta plataforma, accessible únicament a través de la xarxa TOR es comerciava sobretot amb drogues, dades confidencials, documents falsificats i programari maligne.

Durant els escorcolls dels seus habitatges, els agents han confiscat servidors de la plataforma, ordinadors i suports de dades, així com una arma de foc, 550.000 euros en efectiu, criptomonedes bitcoin i monero en una quantitat de centenars de milers i diversos vehicles de gamma alta.

La plataforma comptava fins al seu tancament amb més de 63.000 ofertes de venda actives, així com més d'un milió de comptes de clients i més de 5.400 venedors.

Per a pagar s'utilitzaven les criptomonedes i els presumptes responsables de la plataforma s'emportaven una comissió que oscil·lava entre el 2% i el 6% del valor del producte venut.

Què són la internet profunda i la internet fosca?

La internet profunda (deep web) representa el contingut d'internet que és inaccessible des dels motors de cerca convencionals, i s'estima que la part que tots coneixem d'internet representa només el 15% de tot el que existeix, és a dir, el 85% restant és informació privada pertanyent a aquestes xarxes.

Finalment, dins de la internet profunda es troba la internet fosca (dark web) o també (darknet), la part més profunda de la xarxa. En aquesta part es troba gran part del contingut il·legal d'internet i per a accedir-hi és necessari utilitzar programari especialitzat.

També et pot interessar

stats