Desenes de migrants centreamericans arriben a la frontera entre els EUA i Mèxic

A l'altre costat de la tanca de Tijuana els agents de la patrulla de fronteres dels EUA vigilen els seus moviments

Una vintena de migrants ha escalat la tanca que divideix els dos països
Una vintena de migrants ha escalat la tanca que divideix els dos països / Efe

Desenes de migrants centreamericans han arribat ja a la frontera entre els EUA i Mèxic, a la ciutat mexicana de Tijuana, i s'han enfilat a la tanca que divideix els dos països. Han arribat a peu fins a la zona de platges de Tijuana on la tanca fronterera penetra en les aigües del Pacífic.

Davant de les dificultats per a entrar als Estats Units, els migrants s'han apostat al llarg de la línia i el far, i malgrat la presència dels agents de la patrulla fronterera dels EUA que vigilen els seus moviments, una vintena de migrants s'ha enfilat als pals de metall que fan la funció de mur divisori.

EI titular del Departament de Defensa dels Estats Units, James Mattis, viatja aquest dimecres a la frontera amb Mèxic per a conéixer l'estat de les tropes desplegades a la zona, la missió de la qual és impedir l'entrada al país d'immigrants indocumentats.

Un mes de camí a peu

Aquesta caravana va partir el 13 d'octubre de San Pedro Sula, ciutat del nord d'Hondures, i una avançada, formada per un centenar de membres de la comunitat de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGBT), ja està a Tijuana i planeja sol·licitar asil a les autoritats nord-americanes en els pròxims dies. D'altres han arribat a l'estat de Sonora.

Tres caravanes més

D'altra banda, integrants de la segona caravana d'hondurenys continuen arribant a Ciutat de Mèxic, on han arribat unes 1.200 persones, que descansen en un complex esportiu de la capital.

2.000 migrants més, procedents en la seua majoria d'El Salvador, han partit de Sayula, a l'estat mexicà oriental de Veracruz, cap a Puebla.

Finalment, una quarta caravana, també de salvadorencs, està dividida entre els estats mexicans d'Oaxaca i de Veracruz. Es calcula que la integren unes 1.800 persones.

També et pot interessar

stats