Descobreixen al Japó un mètode científic per a calmar el plor dels nadons

La millor manera és agafar-los al braç i caminar amb ells durant cinc minuts. El moviment té efectes calmants i el seu ritme cardíac s'alenteix

L'equip investigador ha descobert que quan la mare caminava mentre portava al nadó, els que ploraven es calmaven i el seu ritme cardíac disminuïa en 30 segons.
L'equip investigador ha descobert que quan la mare caminava mentre portava el nadó, els que ploraven es calmaven i el seu ritme cardíac disminuïa en 30 segons / Shutterstock

Tot el que tinga fills ho ha viscut, és de nit i el bebé, en compte de dormir, no para de plorar. És esgotador i estressant. Però ara un equip de científics japonesos ha descobert una estratègia per a calmar-los, i sembla que funciona.

Segons un estudi realitzat per investigadors del Riken Center for Brain Science del Japó, la millor manera de calmar-los és agafar-los al braç i caminar amb ells durant cinc minuts. L'estratègia, basada en l'evidència, s'ha publicat en la revista Current Biology.

"Molts pares pateixen pel plor nocturn dels xiquets. És un problema molt important, sobretot per als pares inexperts, que produeix molt estrés i fins i tot, en un xicotet nombre de casos, pot conduir al maltractament del bebé", explica l'autor principal del treball, Kumi Kuroda.

Per a fer la investigació, l'equip va estudiar la reacció dels mamífers les cries dels quals són immadures i incapaces de cuidar-se a si mateix, com ratolins, gossos, micos i humans. Van observar que quan aquests animals alcen les seues cries i comencen a caminar, els cossos de les seues cries es relaxen, es tornen dòcils i el ritme cardíac s'alenteix.

L'equip va comparar aquest mètode de relaxació amb uns altres popularment utilitzats com sostindre el bebé sense moure's o engrunsar-lo als braços.

Així, van analitzar la reacció de 21 lactants en quatre situacions: en braços de sa mare caminant, asseguts en un carret i gitats en un cabàs o en un bressol balancí. L'equip va descobrir que quan la mare caminava mentre portava el nadó, els que ploraven es calmaven i el seu ritme cardíac disminuïa en 30 segons. Un efecte calmant similar es produïa quan es col·locava els bebés en un bressol balancí, però no quan la mare sostenia el bebé assegut o el col·locava en un bressol immòbil.

Els investigadors van veure que sostindre el bebé en si no era suficient per a calmar-lo i reduir-li l'angoixa, i també van comprovar que el moviment té efectes calmants sobre ell.

També et pot interessar

stats