Rescaten amb vida les deu persones desaparegudes per una allau a Àustria

En els treballs de rescat han participat vora 200 persones amb l'ajuda de gossos especialitzats. L'accident deixa quatre ferits, dels quals un està greu

Tasques de rescat a la pista d'esquí de Lech
Tasques de rescat a la pista d'esquí de Lech / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 de desembre 2022 - 21:18 Actualitzat: 26 de desembre 2022 - 08:30

La Policia d'Àustria ha anunciat la matinada de dilluns que ha trobat totes les persones que estaven desaparegudes després que les engolira una allau de neu en una pista d'esquí al país. Segons han precisat els serveis d'emergència, quatre d'elles tenien ferides, una de gravetat, i han requerit trasllat a l'hospital. Les altres sis han eixit il·leses, informa l'agència de notícies austríaca APA.

La solsida va començar al voltant de les 15:00 hores de diumenge, hora local, a una altura de 2.720 metres en una pista d'esquí en la localitat de Lech, a la regió de Vorarlberg (oest d'Àustria). Inicialment, es donaren per desaparegudes deu persones arran de la visualització del vídeo de l'allau. Després de localitzar-ne huit abans de la nit, només quedaven per identificar dos esquiadors que, segons es pot veure en les imatges, foren sepultats per la solsida de neu.

Afortunadament, els equips de rescat han pogut trobar amb vida aquestes dues persones durant la matinada. "D'acord amb l'estat actual de coneixement, es pot suposar que no falten més persones", han indicat les autoritats, que agreguen que aquest dilluns es farà una recerca de seguretat final. L'incident ha desencadenat una operació a gran escala en què han participat fins a 200 efectius amb l'ajuda de gossos especialitzats, dispositiu que ha estat en marxa tota la nit.

També et pot interessar

stats