Denuncien una infermera alemanya per omplir vacunes de Pfizer amb una solució salina

Sis persones van rebre la vacuna falsa, després de la maniobra de la sanitària per a ocultar que se li havia trencat el vial

Una infermera injecta una vacuna contra el coronavirus a Alemanya, en una imatge d'arxiu
Una infermera injecta una vacuna contra el coronavirus a Alemanya, en una imatge d'arxiu / Alessia Cocca (Reuters)

La policia alemanya acusa una infermera d'haver omplit amb una solució salina sis xeringues amb què s'anava a inocular la vacuna de Pfizer-BioNTech contra la Covid-19. La sanitària volia ocultar que se li havia trencat el vial, en caure-li a terra, segons va confessar posteriorment a un company de faena, que va alertar els seus superiors.

La solució es va injectar durant una ronda de vacunació a 200 persones, dimecres passat, al districte rural de Frísia (Baixa Saxònia), segons informa Deutche Welle. Les autoritats sanitàries els faran la setmana que ve una prova d'anticossos per a identificar les persones inoculades amb la solució salina, que és innòcua per a la salut, a fi d'immunitzar-los com estava previst.

El governador del districte, Sven Ambrosy (SPD), ha anunciat que d'ara endavant s'aplicarà el principi de "quatre ulls en el centre de vacunació, perquè dues persones intervinguen sempre al mateix temps en la manipulació de les dosis de vacunes i en la preparació de les xeringues".

També et pot interessar

stats