Els demòcrates proclamen Biden com a candidat a la presidència dels Estats Units

L’exvicepresident ha acceptat ser el candidat del partit que s’enfrontarà a Trump en les eleccions del 3 de novembre.

Els demòcrates proclamen Biden com a candidat a la presidència dels Estats Units
Els demòcrates proclamen Biden com a candidat a la presidència dels Estats Units / Reuters

Els demòcrates han proclamat l’exvicepresident Joe Biden com a candidat a la presidència dels Estats Units, de cara als comicis del pròxim 3 de novembre, durant la convenció nacional del partit, que se celebra de manera virtual per la pandèmia del coronavirus. Biden ha aconseguit el suport de 3.558 delegats enfront dels 1.151 que ha obtingut el senador Bernie Sanders.

S’esperava que Biden fora confirmat com a candidat demòcrata a la presidència, ja que Sanders es va retirar de la carrera electoral el passat 8 d’abril. El veterà senador, de 78 anys, va començar les primàries com a favorit, però va anar perdent impuls a mesura que la contesa electoral, que va començar amb una vintena d’aspirants, es va anar reduint. En finalitzar la ronda de votació, la convenció ha connectat en directe amb la residència de Biden a Delaware, que ha aparegut al juntament amb la seua esposa Jill, celebrant la confirmació.

“Gràcies, moltes gràcies des del fons del meu cor; ens veiem dijous, gràcies, gràcies”, ha dit Biden. Està previst que aquest dijous el candidat demòcrata tanque els quatre dies de convenció amb el discurs d’acceptació de la nominació demòcrata a la presidència del país. Poc després de la votació, l’exvicepresident ha llançat un missatge en el seu compte de Twitter: “És l’honor de la meua vida acceptar la nominació del Partit Demòcrata a president dels EUA”.

També et pot interessar