Els demòcrates imputen a Trump càrrecs d'abús de poder i obstrucció al Congrés

Se l'acusa d'anteposar les seues preocupacions polítiques a l'interés nacional, i d’obstruir els intents d'investigació.

Els legisladors demòcrates de la Cambra de Representants anuncien els càrrecs d'imputació a Trump
Els legisladors demòcrates de la Cambra de Representants anuncien els càrrecs d'imputació a Trump / Shawn Thew (Efe)

Els legisladors demòcrates de la Cambra de Representants han revelat els dos càrrecs formals d'imputació del juí polític al president estatunidenc, Donald Trump: abús de poder i obstrucció al Congrés.

En el primer s'acusa Trump d'anteposar les seues preocupacions polítiques a l'interés nacional; i en el segon, d’obstruir els intents d'investigació del Congrés.

S'espera que el Comité Judicial vote aquesta setmana els càrrecs anunciats aquest dimarts i d'aquesta manera es traslladaran al ple de la Cambra Baixa. El vot en la Cambra Baixa, que farà oficial la imputació de càrrecs contra Trump no té encara data, encara que s'espera que siga abans que finalitze aquest 2019.

Els demòcrates mantenen una majoria en la Cambra Baixa de 235 legisladors enfront de 198 dels republicans, la qual cosa suposa que la seua aprovació és quasi segura.

Després, el procés passaria al Senat, on tindria lloc el juí polític. Allí el més probable és que fracasse, ja que els republicans tenen una majoria de 53 a 47 i, a més, la destitució requereix una majoria de dos terços.

La Casa Blanca espera que Trump siga “completament exonerat”

Segons la Casa Blanca, els legisladors demòcrates de la Cambra Baixa han imputat Trump perquè "no poden guanyar-lo legítimament en les urnes".

Així mateix, asseguren l'anunci d'aquests dos càrrecs per a la imputació del cap d'Estat “no fereix el president, fereix els estatunidencs, que esperen que els seus càrrecs electes treballen per a enfortir el país”.

Així, esperen que el mandatari siga “completament exonerat perquè no ha fet res roí”.

També et pot interessar

stats