Els demòcrates diuen que Trump donava a tots els que estaven al Capitoli per morts

L'acusació contra l'expresident dels EUA assegura que Trump va ser l'incitador en cap d'una "caça de congressistes".

VÍDEO | Els demòcrates diuen que Trump donava a tots els que estaven al Capitoli per morts

Donald Trump va ser l'incitador en cap d'una "caça de congressistes" que perseguia eliminar-los. És la base de l'acusació contra Trump d'una segona sessió de l'impeachment al Senat, en què s'han mostrat vídeos inèdits fins ara.

Els assaltants estaven a menys de vint metres del vicepresident, Mike Pence i la seua família. Ell era uns dels objectius dels violents segons un informe de l'FBI. "L'estaven buscant per a executar-lo". Tots els polítics, els seus ajudants i fins i tot familiars s' amagaven com podien. Alguns sense la direcció correcta. Com el senador republicà Mitt Romney, que pegava la volta en l'últim minut gràcies a l'advertència d' un policia, que l'avisava que una turba descontrolada s'hi acostava.

També es pot veure com un escorta, fusell en mà, dirigia la fugida del líder demòcrata, Chuck Shumer. En un altre vídeo, s'aprecia la violència de l'assalt des d'una càmera instal·lada en l'uniforme d'un policia, i com els llancen una crossa, un pal d' hoquei, un megàfon i una bandera de Trump. El cap dels fiscals demòcrates, Jesús Castro, ha afirmat que "Donald Trump ha donat a tots els que estaven al Capitoli per morts". Els senadors afirmen que la inacció de l'expresident va transformar el seu paper de comandant en cap a incitador en cap de la insurrecció.

També et pot interessar

stats