Els demòcrates demanen l’expulsió de Trump de la Casa Blanca

En la segona jornada del juí polític contra el president nord-americà asseguren que ell “es creu per damunt de la llei”.

El líder demòcrata al Senat, Chuck Schumer
El líder demòcrata al Senat, Chuck Schumer / Sarah Silbiger (Reuters)

Els set congressistes demòcrates de la cambra baixa del juí polític al president dels Estats Units, Donald Trump, han començat a exposar el cas contra el mandatari per les seues pressions a Ucraïna. Així, han demanat que l’expulsen de la Casa Blanca perquè ha demostrat “que es creu per damunt de la llei”.

L’oposició demòcrata ha demanat que el Senat destituïsca Trump per la seua corrupta pressió a Ucraïna i els seus intents d’encobrir-la, en advertir que el mandatari podria intentar noves ingerències estrangeres en les eleccions presidencials del novembre.

Durant la segona jornada del procés de destitució, l’oposició demòcrata han iniciat un al·legat contra Trump que podria estendre’s fins divendres, dividit en tres jornades de huit hores cadascuna.

La Casa Blanca nega que retinguera l’ajuda militar a Ucraïna per a forçar Kíev a investigar Biden, però diversos testimonis en la investigació de la cambra baixa han afirmat que aquest va ser el motiu del retard en el lliurament dels diners.

Rècord de tuits de Trump

Trump va batre el rècord d’activitat en Twitter en un sol dia des que va arribar a la Casa Blanca, amb 142 tuits i retuits.

El rècord ha coincidit amb el primer dia d’al·legats acusatoris per part de l’oposició demòcrata en el juí polític, i en gran mesura van estar centrats en aquest tema.

També et pot interessar

stats