La defensa de Trump nega que incitara ningú en l'assalt al Capitoli

17 senadors republicans haurien de votar a favor de l'’impeachment’ i tot fa pensar que això no passarà.

Michael van der Veen, advocat de Donald Trump
Michael van der Veen, advocat de Donald Trump / Jabin Botsford (Reuters)

Als Estats Units, la classe política té pressa per a passar pàgina a l'era Trump. En quatre dies, el procés polític a l'expresident està, pràcticament, enllestit. Si es prescindeix de la fase testimonial, aquest dissabte o dilluns hi haurà veredicte. Al Senat s'han escoltat i vist testimonis molt contundents, però els republicans es mostren impermeables i, en el torn de la defensa, han argumentat que Trump no va incitar a la insurrecció. "Dir que va arengar les masses perquè sembraren el caos i la violència és una mentida absurda", ha assegurat l'advocat Michael van der Veen.

L'equip jurídic de Trump també manté que va actuar fent ús del dret a la llibertat d'expressió i que l'assalt al Capitoli hauria ocorregut diguera el que diguera el president.

La visió del que va passar el 6 de gener és radicalment diferent entre els demòcrates i els republicans. Un dels advocats de Trump ha arribat a preguntar-se què fan al Senat si, com ell manté, no hi va haver incitació a la insurrecció. Responent-se a si mateix, veu en l'impeachment un acte de venjança. Per als demòcrates, en canvi, cap altre procés polític en la història dels Estats Units ha estat tan justificat com el que se segueix contra Trump. Asseguren que l'assalt al Capitoli va ser el resultat d'una política d'incitació a l'odi i que el president va posar en perill la democràcia.

La composició del Senat és favorable a Trump. Perquè siga condemnat, 17 senadors republicans haurien de votar a favor de l'impeachment i tot fa pensar que això no passarà.

També et pot interessar

stats