La defensa antiaèria russa abat dos drons al costat de Moscou

En els últims dies Ucraïna ha intensificat els atacs amb drons contra la rereguarda russa, tant contra Moscou, com contra les regions limítrofes en el sud de Rússia

Agents en un edifici d'apartaments atacat amb drons en Krasnogorsk, Rússia
Agents en un edifici d'apartaments atacat amb drons a Krasnogorsk, Rússia / Reuters

La defensa antiaèria russa ha abatut aquesta matinada dos drons a la regió de Moscou sense que es produïren víctimes, segons ha informat el governador de Moscou, Andrei Vorobiov.

Els aparells no tripulats van ser abatuts al costat de la localitat Chastsy, a uns 20 quilòmetres a l'oest de la capital russa i als afores de la ciutat de Krasnogorsk, ciutat satèl·lit de Moscou, segon indica Vorobiov en el seu canal de Telegram.

"Els serveis d'emergència van prestar especial atenció al segon incident. L'ona expansiva provocada per la caiguda del dron va danyar finestres en un edifici d'habitatges i diversos automòbils", ha afegit el governador.

Krasnogorsk es troba al nord-oest de la capital, al costat de la carretera de circumval·lació de Moscou, que en aquesta zona marca límit urbà.

El Ministeri de Defensa de Rússia ha informat al seu torn que, a més dels drons derrocats al costat de Moscou, les forces de defensa antiaèries van abatre dos aparells no tripulats a la regió de Briansk, fronterera amb Ucraïna.

"No es van produir víctimes com a resultat d'aquests atacs terroristes repel·lits", ha afegit el comunicat.

Els últims dies, Ucraïna ha intensificat els atacs amb drons contra la rereguarda russa, tant contra Moscou com contra les regions limítrofes al sud de Rússia.

Rússia llança nous atacs nocturns contra les regions de Dnipropetrovsk i Zaporíjia

Per la seua banda, Rússia va atacar la passada matinada la regió de Dnipropetrovsk amb drons i almenys un míssil, i va provocar danys en una vintena d'habitatges privats i ferir una persona, segons informen les autoritats d'aquesta regió del sud-est d'Ucraïna.

Durant la nit també hi ha hagut explosions a la ciutat de Zaporíjia, situada prop de la línia del front al sud amb Dnipropetrovsk. Quatre edificis residencials de diverses plantes van patir danys a conseqüència de l'atac rus sense causar morts o ferits. Zaporíjia i algunes ciutats de Dnipropetrovsk tenen una importància vital per als subministraments i la logística de les tropes ucraïneses per la situació geogràfica i la proximitat amb el front.

Rússia ataca sovint aquestes zones del país en les quals els drons i míssils russos han provocat nombroses víctimes civils des del començament de la invasió a gran escala d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats