Declarat un nou incendi al camp de refugiats de Mória, a Lesbos

S’ha originat menys de 24 hores després del foc que ja ha devastat gran part del centre de persones migrants.

Nou incendi al camp de refugiats de Mória
Nou incendi al camp de refugiats de Mória / Alkis Konstantinidis (Reuters)

Un nou incendi s'ha declarat aquest dimecres a la vesprada al camp de refugiats de Mória, en zones on no havia cremat fins ara, menys de 24 hores després del foc que ha devastat la major part d'aquest centre de persones migrants.

Segons els mitjans locals, les famílies que s'havien quedat allí perquè les tendes no s'havien incendiat han eixit corrent per a escapar de les flames, moltes amb nadons al braç.

Encara que la gent aparentment està podent eixir de la zona de perill, no poden dirigir-se a la capital local, Mitilene, a causa del cordó policial que bloqueja tot l’accés a la ciutat per a evitar una propagació del coronavirus.

Les persones que han fugit s'han unit als milers que esperen ser traslladats a tendes o als vaixells que serviran d'allotjament provisional.

S'espera que d'ací a unes hores arriben a Lesbos els tres vaixells que albergaran provisionalment al voltant de 1.000 de les 3.500 persones que s'han quedat sense sostre. El pla del govern espanyol és que la resta es quede als voltants de Mória en tendes portades d'altres illes.

En l'incendi de la passada matinada, que miraculosament no ha deixat víctimes, ha quedat destruït el 80% del recinte interior del camp, però han pogut salvar-se moltes zones de l'olivar que l'envolta, on vivia la majoria de les persones migrants. El camp feia una setmana que estava en quarantena després de sorgir un primer cas de Covid-19 en un refugiat i la detecció posterior de 35 persones que havien entrat en contacte amb ell.

També et pot interessar

stats