Damasc llança míssils i barrils explosius prop d'una escola

Segons una ONG, l'exèrcit sirià del president Baixar al-Assad ha ferit sis civils, entre ells un estudiant.

Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, les tropes sirianes han llançat fins a 20 barrils explosius contra diversos punts als pobles d’Abdin, Al-Habit, Al-Tah, Hish i Al-Tamanaa, al sud d'Idlib
Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, les tropes sirianes han llançat fins a 20 barrils explosius contra diversos punts als pobles d’Abdin, Al-Habit, Al-Tah, Hish i Al-Tamanaa, al sud d'Idlib

Les tropes sirianes han llançat desenes de míssils i barrils explosius contra les províncies d'Idlib i Hama, al nord-oest del país, que han impactat als voltants d'una escola i han causat sis ferits, entre ells un alumne, segons una ONG.

L'exèrcit sirià del president Baixar al-Assad ha atacat una zona als voltants d'una escola que se situa a la població de Yaryanaz, al sud d'Idleb, i ha deixat sis civils ferits, entre ells un estudiant del centre, ha indicat el director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abderrahman.

Ahir, dos xiquets van morir i altres sis civils van resultar ferits a Al-Habit, segons ha informat la Defensa Civil Siriana, que opera en zones fora del control del govern de Damasc.

Segons l'Observatori, la seu del qual està al Regne Unit i amb una àmplia xarxa de col·laboradors, les tropes sirianes, que compten amb el suport de Rússia, han llançat fins a 20 barrils explosius contra diversos punts als pobles d’Abdin, Al-Habit, Al-Tah, Hish i Al-Tamanaa, al sud d'Idlib.

Imminent ofensiva a Idlib

Idlib és l'últim bastió opositor de Síria i es prepara una imminent ofensiva per part del règim de Damasc i els seus aliats per a acabar amb els "terroristes", en al·lusió als membres de l'Organisme d'Alliberament del Llevant, l'exfilial siriana d'Al-Qaeda present en algunes zones de la regió.

Al nord d'Hama i de la província de Latakia, i també a l'oest d'Alep hi ha presents faccions opositores al règim.

Síria i Rússia han intensificat els bombardejos contra les citades províncies en els últims dies i després d'una cimera divendres a Teheran en la qual Turquia, Rússia i l’Iran no van arribar a un acord sobre el futur d'Idlib, on viuen uns tres milions de persones.

Les organitzacions de defensa dels drets humans calculen que unes 6.000 persones han abandonat ja aquest territori buscant zones segures. Segons les Nacions Unides, el 98% dels tres milions de persones que viuen a la província d'Idlib són civils.

També et pot interessar

stats