El dalai-lama besa un xiquet a la boca i demana que li llepe la llengua

El líder budista s'ha vist obligat a demanar disculpes després de la difusió de les imatges i rebre crítiques per assetjament infantil

Vídeo del dalai-lama amb un xiquet

El dalai-lama, líder espiritual del budisme tibetà, ha hagut de demanar disculpes després que es fera viral un vídeo en què demana que un xiquet li "llepe la llengua" durant un acte. Les imatges han generat una forta controvèrsia i nombroses crítiques al líder tibetà per assetjament infantil.

"Ha circulat un vídeo que mostra una trobada recent, en el qual un xic jove li pregunta a sa santedat el dalai-lama si pot donar-li una abraçada. Sa santedat desitja demanar disculpes al xiquet i a la família, així com als nombrosos amics de tot el món, pel mal que les seues paraules han causat", manifesta l'oficina del líder budista en un comunicat.

Les imatges mostren Tenzin Giatso, el dalai-lama, besant el jove als llavis durant un acte i en presència d'altres adults, per a tot seguit preguntar si aquest pot "llepar-li" la llengua. Segons després, el líder espiritual tibetà li assenyala la boca i trau la llengua.

"Sa santedat sovint pren el pèl a les persones que coneix de manera innocent i entremaliada, fins i tot en públic i davant de les càmeres. Lamenta l'incident", va insistir l'oficina del dalai-lama.

El catorzé dalai-lama va fugir al costat de milers de compatriotes a l'Índia a principis de 1959 després de la dura repressió xinesa contra el fallit alçament popular de Lhasa, capital del Tibet.

Des de llavors, va continuar la lluita per la llibertat del seu poble, encara que sempre "oposant-se sistemàticament a la violència", motiu pel qual li va ser concedit el Nobel de la Pau el 1989.

El líder religiós tibetà va nàixer el 6 de juliol de 1935 en Taktser, al Tibet oriental, on als dos anys esdevingué el cap espiritual del seu poble en ser reconegut com la reencarnació del seu predecessor.

També et pot interessar

stats