El Daesh s'atribueix l'atemptat de les Filipines

Dues explosions en una catedral han mort almenys 20 persones i n'han ferit 81.

L'interior de la catedral on s'ha registrat una de les explosions
L'interior de la catedral on s'ha registrat una de les explosions / Efe

L'autonomenat Estat Islàmic s'ha atribuït la responsabilitat de les dues explosions que han mort alments 20 persones durant una missa a la catedral de la ciutat de Jolo, a les Filipines, segons l'agència de notícies àrab Amaq.

L'atemptat, que ha deixat, a més, 81 persones ferides, ha sigut dies després de la celebració d'un referèndum sobre l'autonomia d'aquesta regió de majoria musulmana, en què va guanyar un aclaparador "sí". 

La primera explosió ha sigut dins de la catedral i la segona a l'exterior, segons ha informat el portaveu de la policia. El director de la Policia Nacional, Oscar Albayalde, ha condemnat l'atac i ha apuntat a un possible atemptat terrorista. 

La majoria de les persones mortes i ferides són civils, però també hi ha diversos militars encarregats de tasques de seguretat. El cap de les forces armades del país, Benjamín Madrigal, ha demanat calma a la població mentre les autoritats posen en marxa una operació per a trobar els culpables d'un atac que no ha sigut reivindicat. 

El succés té lloc dies després de la consulta per a la creació d'una regió autònoma musulmana al sud del país, pensada com a solució pacífica a dècades de conflicte separatista. Jolo és la capital de l’arxipèlag de Sulu, la qual ha votat en contra d'integrar-se en la nova regió. Tanmateix, com que forma part de la Regió Autònoma del Mindanao Musulmà juntament amb quatre províncies més, els vots computen en bloc i passaran a formar part de la nova entitat. 

El govern espanyol i la Unió Eurpea han condemnat enèrgicament l'atemptat. A través d'un comunicat del Ministeri d'Afers Estrangers, Pedro Sánchez ha enviat un missatge de condol a les famílies de les víctimes i al govern filipí, al qual ha reiterat el suport en el procés de reorganització administrativa i en la consolidació de la pau. 

També et pot interessar

stats