Més d’un milió de signatures contra la suspensió del Parlament britànic

Si el primer ministre no aconsegueix un acord amb Brussel·les, es mostra partidari que el Regne Unit abandone la Unió sense pacte a l’octubre.

Imatge de la petició registrada en el Parlament britànic
Imatge de la petició registrada en el Parlament britànic / petition.parliament.uk

Una petició popular en contra de la suspensió del Parlament britànic acumula ja més d’un milió de signatures, i el comptador augmenta cada minut. “El Parlament no ha de prorrogar-se ni dissoldre’s, llevat que i fins que el període de l’Article 50 s'haja prolongat suficientment o la intenció del Regne Unit de retirar-se de la Unió Europea haja sigut cancel·lada”, resa la petició registrada en el web de la cambra. 

Com que la demanda ha superat el llindar de 100.000 firmes, haurà de ser debatuda pròximament a la Cambra dels Comuns. La petició es va registrar després que la reina Isabel II donara el vistiplau a la petició del primer ministre britànic, Boris Johnson, de clausurar l’òrgan legislatiu la segona setmana de setembre.

Si el primer ministre no aconsegueix un acord amb Brussel·les, s’ha mostrat partidari que el Regne Unit abandone la UE sense pacte el pròxim 31 d’octubre. Johnson, en una carta enviada als diputats per a explicar quins plans té, va corroborar, a més, que el 14 d’octubre es publicarà el programa parlamentari per a la pròxima legislatura, denominat “Discurs de la reina”. Suspendre la Cambra des de la segona setmana de setembre fins al 14 d’octubre, com ha anunciat el primer ministre i amb el suport d'Isabel II, limitaria el marge de maniobra als diputats per a revertir un Brexit dur.  

També et pot interessar

stats