La "cúpula" de la monarquia britànica debat el futur d'Enric i Meghan

L'inesperat anunci dels ducs de Sussex, que volen allunyar-se de la Corona, ha causat malestar al Regne Unit.

Premsa britànica en defensa de la monarquia
Premsa britànica en defensa de la monarquia

La reina Isabel II encapçala aquest dilluns una reunió amb els principals membres de la família reial britànica a la residència de Sandringham (Anglaterra), per a abordar el futur paper en la monarquia dels ducs de Sussex, Enric i Meghan.

A més d'Enric, participaran en aquesta històrica trobada el seu germà, el príncep Guillem (segon en la línia de successió) i el seu pare, Carles, l'hereu al tron. Alguns mitjans apunten que Meghan hi podria participar telefònicament des del Canadà.

L'objectiu de la reunió és analitzar els pròxims passos que es prendran en relació amb els ducs, que la setmana passada van avançar que desitjaven distanciar-se de les seues funcions dins de la monarquia britànica i dividir el seu temps, a partir d'ara, entre el Regne Unit i el Canadà, país on Meghan ja ha residit.

L'inesperat anunci ha obert una crisi institucional al Regne Unit i ha causat malestar en la resta de membres de la monarquia. Enric, sisé en la línia successòria, i Meghan asseguren que volen treballar per a ser "financerament independents". A hores d'ara hi ha molts dubtes sobre quines seran les fonts de finançament dels ducs en el futur.

També et pot interessar

stats