Cuba inicia el procés de successió de Raúl Castro al capdavant del país

El parlament cubà comença una sessió constitutiva històrica en què la família Castro perdrà el lideratge del país, que ha ostentat durant 60 anys.

Raúl Castro durant la celebració del 50 aniversari de l'assalt al palau presidencial durant el règim de Fulgencio Bautista
Raúl Castro durant la celebració del 50 aniversari de l'assalt al palau presidencial durant el règim de Fulgencio Bautista / Claudia Daut (Reuters)

La successió és deu al fet que Raúl Castro, germà de Fidel Castro, el líder històric de la revolució cubana que va morir el 2016, ha esgotat ja la limitació de mandats que ell mateix va impulsar, encara que continuarà com a cap del Partit Comunista de Cuba, l'únic legal a l'illa. 

Està previst que el seu substitut siga Miguel Díaz-Canel, actual primer vicepresident del país. 

En la vespra de l'acte d'obertura del nou parlament, Cuba va commemorar els 57 anys del caràcter socialista de la revolució, amb crides a la continuitat. La secretària de les joventuts comunistes del país ha afirmat que "aquesta no serà mai una generació de ruptura" i que la revolució cubana "és una sola".

També et pot interessar

stats