Cuba diu "sí" en referèndum al matrimoni igualitari i la gestació subrogada

Amb un 66,87% dels vots a favor, es tracta del referèndum en el qual l'opció del govern cubà ha tingut un menor suport 

Una dona vota en el referèndum del Codi de la Família, a Cuba
Una dona vota en el referèndum del Codi de la Família, a Cuba / Alexandre Meneghini (Reuters)

Cuba ha aprovat en referèndum, amb un 66,87% dels vots a favor, el Codi de les Famílies, un paquet legal que inclou el matrimoni igualitari i la gestació subrogada, entre altres. La presidenta del Consell Electoral Nacional (CEN), Alida Balseiro, ha informat aquest dilluns sobre els resultats preliminars de la consulta popular duta a terme diumenge al país i en la qual ha destacat l'abstenció, del 25%, la més alta en un referèndum a Cuba.

Un vídeo penjat en Twitter per la presidència cubana mostra al cap d'estat del país, Miguel Díaz-Canel, aplaudint en conéixer els resultats de la consulta.

Es tracta també del referèndum en el qual l'opció del govern cubà ha tingut un menor suport. El nombre total de vots, ha ascendit a 8.447.467. D'aquest cens, han exercit el seu dret a vot 6.251.786 persones.

L'extens text, llei marc sobre el dret familiar que reforma a la vigent, de 1975, preveu, a més del matrimoni igualitari i la gestació subrogada, l'adopció de xiquets per part de parelles homosexuals i la prohibició del matrimoni infantil, a més d'abordar la violència de gènere.

També et pot interessar

stats