Els crítics de Bolsonaro lamenten el resultat de les eleccions al Brasil amb el lema #PrayForBrazil

Algunes de les reivindicacions que fan són la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI i de les dones, i la prohibició de les armes de foc.

Els crítics de Bolsonaro lamenten el resultat de les eleccions al Brasil
Els crítics de Bolsonaro lamenten el resultat de les eleccions al Brasil / Efe

En les últimes hores, un moviment ciutadà amb el lema #PrayForBrazil s'ha fet tendència a les xarxes socials, sobretot Twitter, com a conseqüència dels resultats de les eleccions al Brasil. El candidat del Partit Social Liberal, Jair Bolsonaro, va ser elegit nou president del Brasil després d'obtindre el 55% dels vots. El seu oponent, Fernando Haddad, del Partit dels Treballadors, en va obtindre el 44,87%.

Els detractors del nou president brasiler han utilitzat l'etiqueta #PrayForBrazil (resa pel Brasil) per a reivindicar la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI i de les dones, i la prohibició de les armes de foc.

Bolsonaro ha sigut, des del primer moment, un candidat polèmic per la defensa que fa de la dictadura militar i per les declaracions considerades racistes, masclistes i homòfobes. Ha cultivat un estil d'home dur que està triomfant entre els dirigents polítics d'arreu del món i ha capitalitzat la indignació dels brasilers per la corrupció que esguita tota la classe política.

De fet, durant la campanya política s'ha presentat com un exemple de neteja i, en saber-se guanyador, ha llançat un missatge més moderat i institucional, de defensa de la constitució, la democràcia i la llibertat. I ha afegit que ho ha jurat davant de Déu.

També et pot interessar

stats