Cristina Fernández es postula com a vicepresidenta a l'Argentina

L'exmandatària i actual senadora acompanya el candidat Alberto Fernández a les eleccions d'octubre.

L'exmandatària argentina Cristina Fernández
L'exmandatària argentina Cristina Fernández / Efe

L'exmandatària argentina Cristina Fernández (2007-2015) ha aclarit el seu futur polític en anunciar la seua candidatura a la vicepresidència del país. Serà la número dos de qui va ser el seu cap de gabinet, Alberto Fernández, en les eleccions d'octubre.

En un vídeo difós per Twitter, l'actual senadora reconeix que els dirigents han de deixar a banda "les ambicions i les vanitats personals" i s'ha mostrat disposada a aportar "des del lloc que puga ser més útil"."Es tractarà de governar una Argentina de nou en ruïnes, amb un poble de nou empobrit. Estic convençuda que és la millor aportació que puc fer-li al meu país", ha dit Cristina Fernández.

Amb aquesta decisió culmina un període en què ha sigut crucial en els debats d'estratègia política per als comicis, no solament dins del peronisme que ella integra -pel rebuig que genera entre diversos dels seus referents- sinó també en el govern de Mauricio Macri, que, segons els analistes, veu en la confrontació amb Cristina Fernández un avantatge electoral.

També et pot interessar

stats