La Creu Roja Espanyola envia 105 tones d'ajuda humanitària a Turquia i Síria

Més de deu tones de mantes i tendals han eixit dels centres logístics de Villena, Cabanes i Picanya

Un dels centres logísitcs des dels que es coordina l'enviament d'ajuda humanitària a Síria i Turquia
Un dels centres logístics des d'on es coordina l'enviament d'ajuda humanitària a Síria i Turquia / Creu Roja Espanyola

La Mitja Lluna Turca i la Mitja Lluna Àrab Siriana han sol·licitat ajuda a les societats nacionals de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja davant de les creixents necessitats de la població a les zones afectades pels devastadors terratrémols de fa huit dies a Turquia i Síria. Les organitzacions locals afirmen que l’atenció sanitària i l’alimentació per ara estan cobertes, però que es necessita roba d’abric i estris d’alimentació. En aquest context, la Creu Roja Espanyola ha respost a la crida, organitzant l'enviament de més de 105 tones d'ajuda humanitària.

L'enviament està format per 2.950 bidons de 20 litres cadascún d’aigua segura, 3.800 mantes de llana, 2.200 mantes de capacitat tèrmica mitjana, 15.700 tendals plàstics i 4.400 kits de cuina, segons ha detallat aquest dimarts Íñigo Vila, director de la Unitat d'Emergències de l’ONG. 

Aquest material forma part d’un gran estoc que la Creu Roja té preparat per a situacions d'emergència en els seus magatzems de Catalunya, la Comunitat Valenciana, la Comunitat de Madrid i les Canàries, des d'on organitzen l'enviament, que està previst començar a distribuir cap al final de la setmana. 

A la Comunitat Valenciana, l’organització humanitària ha mobilitzat 11,1 tones de material: 1.200 mantes des del centre logístic de Villena (Alt Vinalopó); 990 tendals des del de Cabanes (Plana Alta), i altres 990 des del de Picanya (Horta Sud), en un carregament que finança la Direcció General de Cooperació de la Generalitat.

La Creu Roja Espanyola ha obert diversos canals d'ajuda per a la població afectada pels sismes, que es poden consultar en el seu web.

També et pot interessar

stats