Creixen les protestes en contra de la cimera del G20 a l'Argentina

Més de 20.000 agents federals estan encarregats de mantindre l'orde durant el fòrum que reuneix les vint economies més grans del món.

Organitzacions ciutadanes i partits de l'oposició han fet un primer acte contra les polítiques del G20
Organitzacions ciutadanes i partits de l'oposició han fet un primer acte contra les polítiques del G20

Els moviments socials i d'esquerres han començat a mobilitzar-se a l'Argentina contra qui anomenen 'els poderosos de la terra', és a dir, els líders dels països del G20 i els representants de les institucions econòmiques de les vint economies més grans que divendres i dissabte es reuneixen a Buenos Aires. Més de 20.000 agents federals estan encarregats de mantindre l'orde durant aquests dies.

Organitzacions ciutadanes i partits de l'oposició han fet un primer acte on s'han multiplicat les veus crítiques contra les polítiques que impulsen les vint economies més desenvolupades del món. L'acte ha desbordat les previsions dels organitzadors i ha reunit 50.000 persones dins d'un estadi esportiu. 40.000 persones més s'han hagut de quedar a l'exterior.

Les protestes creixen amb motiu del préstec que el govern Macri ha demanat al Fons Monetari Internacional i les condicions que aquest organisme ha imposat als argentins

Complex escenari econòmic i comercial global

El conclave de Buenos Aires, el primer que se celebra a Amèrica del Sud, arriba dins d'un complex escenari econòmic i comercial global. El sistema multilateral de comerç i la lluita contra el canvi climàtic seguiran sent els temes més espinosos. Falta saber quin lloc ocuparà la qüestió migratòria, amb les caravanes de centreamericans avançant en la frontera nord-americana, el Brexit, l'acord nuclear amb l'Iran o l'escalada de tensió entre Rússia i Ucraïna. 

El Kremlin diu que continuen els preparatius per a la reunió de Putin i Trump

Els preparatius per a la reunió dels presidents de Rússia, Vladímir Putin, i dels Estats Units, Donald Trump, durant la cimera del G20 a l'Argentina, continuen malgrat la declaració del líder nord-americà sobre la seua possible cancel·lació, segons han informat aquest dimecres el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.

El príncep saudita, Mohamed bin Salman, arriba a l'Argentina 

El príncep hereu saudita, Mohamed bin Salmn, ha arribat aquest dimecres a Buenos Aires per a participar en la cimera del G20. És la seua primera eixida a l'estranger des que es va desfermar la crisi per l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi en el consolat saudita a Istanbul, el passat 2 d'octubre. Un cas amb el qual el relacionen països com Turquia i la intel·ligència nord-americana.

També et pot interessar

stats