Creix el suport dels israelians a una solució política de l'ofensiva bèl·lica a la Franja de Gaza

Vora un 45% dels ciutadans dona suport, en diferents graus, a una eixida que pose fi a la guerra

Familiars dels ostatges israelians es concentren a Tel Aviv per a demanar el seu alliberament
Familiars dels ostatges israelians es concentren a Tel-Aviv per a demanar que els alliberen / Reuters

Vora un 45% dels israelians secunda, en diferents graus, una solució política a l'ofensiva bèl·lica a la Franja de Gaza, segons una enquesta publicada aquest dimecres per l'Institut per a la Democràcia d'Israel (IDI), un 8,2% més que el passat 10 de gener. Aquest és el percentatge d'enquestats que va respondre de manera positiva, entre els dies 12 i 15 de febrer, a la pregunta: secundaria o s'oposaria al cessament de la guerra a Gaza que incloga l'alliberament d'ostatges, "tranquil·litat militar a llarg termini" amb garantia dels EUA, pau amb l'Aràbia Saudí, l'alliberament de presos palestins i l'establiment, a llarg termini, d'un estat palestí desmilitaritzat.

Entre els àrabs israelians, una àmplia majoria del 77% –en comparació amb el 69% el passat 10 de gener– es va mostrar favorable, mentre que només un 9% va assegurar que s'hi oposaria. Entre els jueus israelians, el 55% va manifestar cert grau d'oposició, mentre que el percentatge a favor va augmentar del 29% al 37%.

D'altra banda, pocs es van mostrar optimistes en relació amb la pregunta de si Israel aconseguirà "una victòria absoluta" a Gaza, com promet el primer ministre israelià, Benjamí Netanyahu, qui ha assegurat en repetides ocasions que no acabarà el conflicte abans d'eliminar Hamàs i retornar els ostatges. Tant jueus, en un 51%, com una gran majoria d'àrabs –el 77,5%– van manifestar que existeixen poques probabilitats que una cosa així succeïsca, en respondre a aquesta pregunta que no estava inclosa en l'enquesta de gener.

Després de 138 dies d'ofensiva a la Franja, almenys 29.313 persones han mort i 69.333 han sigut ferides, la majoria dones i xiquets, segons les últimes dades del Ministeri de Salut gazià, controlat per Hamàs.

També et pot interessar

stats