El coronavirus ja supera els 15 milions de contagis en tot el món

Un de cada quatre positius i morts s'han donat als Estats Units.

El coronavirus ja supera els 15 milions de contagis en tot el món
El coronavirus ja supera els 15 milions de contagis en tot el món

La pandèmia de coronavirus ha superat en les últimes 24 hores els 15 milions de contagis al món, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. D'aquests, només entre els Estats Units, el Brasil, l'Índia i Rússia, en sumen més de la meitat.

Respecte de les morts totals, ja n'hi ha hagut més de 620.000, on els Estats Units, amb 143.000, ha sigut el país més afectat, seguit del Brasil, el Regne Unit i des de fa uns dies Mèxic.

Els Estats Units hi posen fre

La reobertura de l'activitat econòmica s'ha frenat als Estats Units a causa que la pandèmia de coronavirus no cessa. El nombre d'infeccions diàries no baixa i el balanç total de casos confirmats quasi frega els quatre milions. L'estat de Califòrnia ja ha superat el de Nova York en nombre de positius, però el segon continua al capdavant en nombre de decessos.

Davant d'aquesta situació al país, alguns estats han decidit alentir la reobertura econòmica o fins i tot parar-la. És el cas de Baltimore, ciutat més poblada de l'estat de Maryland, a l'est dels Estats Units, on l'alcalde Bernard Young ha ordenat que, a partir d'aquest divendres, els restaurants suspenguen durant almenys dues setmanes el servei dins dels locals i que limiten l'atenció a zones externes o per a servir menjar per a emportar-se. A més, va indicar que es requerirà l'ús d'un cobertor facial en públic a totes les persones majors de dos anys.

També l'estat de Texas o el de Florida, dos dels més afectats per la pandèmia, han decidit alentir la desescalada per a contindre de manera més ordenada els contagis. En total, hi ha dotze estats que han pausat la desescalada, dotze més que estan en ple procés de reobertura i dèsset més que han reobert completament.

Bolsonaro torna a donar positiu per coronavirus

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha anunciat aquest dimecres que ha tornat a donar positiu en la prova del coronavirus. Tot i això, Bolsonaro ha tornat a conversar amb alguns partidaris als jardins de la residència oficial separat per un xicotet canal d'aigua d'uns tres metres d'ample.

Des que li diagnosticaren la Covid-19, Bolsonaro ha continuat despatxant a través de videoconferències des de la seua residència oficial a Brasília, en la qual assegura que es manté aïllat i sense tindre contacte amb els familiars.

També et pot interessar