El coronavirus ja causa 41 morts a la Xina i es detecten 32 casos arreu del món

A França es confirma un tercer cas i a Espanya s’estudia si una pacient del País Basc s’ha contagiat.

Dona de Wuhan amb màscara
Dona de Wuhan amb màscara / Wu Hong (Efe)

El coronavirus que està provocant la "pneumònia de Wuhan" ja s’ha cobrat, almenys, 41 vides, a més de 1.287 contagis diagnosticats, segons ha informat la Comissió Nacional de Sanitat del país. Mentrestant, tant als països asiàtics com als d’altres continents, s’han detectat 32 casos d’aquest virus que provoca complicacions respiratòries. 

Ara per ara, s’han detectat casos d’aquest coronavirus a totes les províncies xineses menys al Tibet. Respecte als pacients contagiats, el govern xinés ha confirmat que 237 estan greus, mentre que 38 persones ja han rebut l’alta.

El virus detectat a la Xina i que causa afeccions respiratòries s’ha estés per diversos països asiàtics. A més, s'han detectat els primers casos a Europa i fins i tot a Austràlia. 

A hores d’ara, i pel que fa als casos confirmats, n'hi ha quatre a Tailàndia, tres a Taiwan, Singapur i Malàisia i un parell de pacients contagiats al Japó, Corea del Sud, als Estats Units, al Vietnam i al Nepal. 

Al continent europeu, a França, el primer país europeu on es va detectar el coronavirus, ja hi ha confimats tres casos. Mentrestant, a Espanya hi ha una dona ingressada a l’hospital de Cruces de Bilbao per ser susceptible de presentar el virus després d’haver estat a la regió xinesa on ha sorgit el virus. 

Per últim, les autoritats australianes han confirmat que quatre residents presenten també aquest virus. 

El govern xinés ha enviat quasi 600 professionals sanitaris a la ciutat de Wuhan per a ajudar en la lluita contra el nou coronavirus. La majoria d’ells, vora 450, són experts en salut respiratòria, malalties infeccioses, control d'infeccions i vigilància intensiva.

També et pot interessar

stats