El coronavirus deixa més de mig milió de morts a tot el món

Aquest diumenge s'ha registrat un nou rècord de contagis diaris des que va esclatar la pandèmia, amb vora 190.000.

Un hospital a Miami

El coronavirus s'ha cobrat ja la vida de més de mig milió de persones, concretament 501.893 (vora 5.000 en les últimes 24 hores), segons el recompte elaborat per la Universitat Johns Hopkins, que, a més, fa unes hores ha informat que s'han superat els 10 milions de contagis en 188 països. Així mateix, aquest diumenge s'ha registrat un nou rècord de contagis diaris des que va esclatar la pandèmia, amb 189.077, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Ara mateix, les corbes ascendents més marcades en aquests dies són les corresponents a l’Índia, els Estats Units i el Brasil. Aquests dos últims països són els primers del món en nombre de casos i decessos, amb 2.548.000 de positius i 125.803 morts en el cas dels Estats Units i 1.344.000 i 57.622, en el del Brasil.

L'Amèrica Llatina representa la meitat de la càrrega infecciosa en aquesta pandèmia, amb quasi 5 milions de casos confirmats, mentre que Europa acumula 2,7 milions i en aquesta jornada la regió del Mediterrani oriental ha superat la barrera del milió. L'OMS ha informat que entre els països que han reportat augments de casos estan l'Iran, l'Iraq, Líbia, el Marroc, els territoris palestins i Oman. Aquesta regió genera una preocupació particular per ser escenari d'alguns conflictes armats, la qual cosa ha causat que les infraestructures hospitalàries i els sistemes sanitaris patisquen falta de recursos i tinguen una capacitat d'acció molt limitada.

Demanen a Trump que use mascareta

L'augment dels contagis de la Covid-19 als Estats Units n’ha encoratjat els líders polítics, demòcrates i republicans, a demanar que el president Donald Trump done exemple i porte mascareta en públic per a incentivar l’ús entre la població.

D'altra banda, el governador de Califòrnia, Gavin Newsom, ha ordenat el tancament dels bars de Los Angeles i d'altres sis comtats de l'estat en el seu intent de frenar l'expansió dels casos de coronavirus a la regió.

Menor xifra de morts al Brasil en 21 dies

El Brasil ha registrat 552 noves morts per coronavirus en les últimes 24 hores, la menor xifra diària en els últims 21 dies. El nombre diari de decessos en el segon país més afectat per la pandèmia no era tan baix des del diumenge 7 de juny, quan van morir 525 persones.

La caiguda del nombre diari de víctimes a menys de 600 contrasta amb una setmana en què el país venia registrant una mitjana de més de mil defuncions diàries: 654 el dilluns, 1.374 el dimarts, 1.185 el dimecres, 1.141 el dijous, 990 el divendres i 1.109 el dissabte.

També et pot interessar

stats