El coronavirus deixa ja 19 milions de contagis a tot el món

El continent americà, amb més de deu milions de contagis, és l'epicentre de la pandèmia i Àfrica ja supera el milió de positius.

Dos joves amb mascareta a Ciutat de Mèxic
Dos joves amb mascareta a Ciutat de Mèxic / Edgard Garrido (Reuters)

La pandèmia de coronavirus no dona treva i ja se superen els 19 milions de contagis al món. De fet, en només quatre dies se n'ha sumat un milió més. Els punts calents de la Covid-19 es concentren, sobretot al contenint americà, amb més de deu milions de positius, però el virus també va penetrant poc a poc en altres territoris i Àfrica supera ja el milió de contagiats.

Els Estats Units, el país més afectat per la pandèmia, frega ja els cinc milions de casos i en l'últim balanç s'hi han sumat 2.000 noves víctimes mortals, la xifra més alta en tres mesos. Nova York és l'estat més colpejat pel que fa a morts, amb 32.754, més que a França o Espanya, i la xifra total al país és ja de 160.000, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. No obstant això, el govern dels Estats Units ha retirat la recomanació d'evitar viatges a tots els països del món a causa del coronavirus i l'ha canviada per recomanacions individuals, com l'emesa per a Espanya, en què es demana reconsiderar desplaçar-se al país.

El Brasil, el segon país més afectat, s'acosta als 100.000 morts i els tres milions de casos, tot i el negacionisme del seu president, Jair Bolsonaro, sobre la gravetat de la Covid-19. Les regions més afectades continuen sent el centre oest i el sud, mentre la situació s'estabilitza en alguns estats del nord i el sud-est com l'Amazones i Rio de Janeiro, que han sigut dels més fortament impactats per la pandèmia. A més, el Tribunal Suprem ha obligat el govern a protegir les poblacions indígenes i l'insta a adoptar mesures per a contindre la pandèmia entre aquestes comunitats.

La corba epidemiològica tampoc dona treva a altres països del continent americà, com ara l'Argentina, que amb 7.000 nous positius, ha registrat un rècord de casos diari. Així mateix, Mèxic ha superat les 50.000 defuncions, Colòmbia ja té més de 350.000 casos i l'Equador frega els 100.000.

També et pot interessar

stats