El coronavirus continua estenent-se pel món: 80.000 casos en vora 50 països

La Covid-19 ha arribat a l'Amèrica Llatina, l'última regió del món que encara no hi registrava casos.

FOTO PORTADA: Diverses persones fan cua per a comprar mascaretes

El coronavirus continua estenent-se per tot el món i afecta ja 48 països, amb 82.104 casos de contagi. La immensa majoria d’aquests (78.497) són a la Xina, on s'han registrat 2.744 morts per aquesta causa.

No obstant això, la situació en aquest país asiàtic s’està estabilitzant. Així, dimecres es van confirmar 29 morts, un 44% menys que el dia anterior. Això sí, hi va haver un lleu repunt de casos confirmats, 433 més en comparació amb dimarts.

Per tot això, el cap de l'equip d'experts mèdics de la Comissió Nacional de Salut de la Xina ha afirmat que confia a tindre el brot de coronavirus sota control a finals d’abril.

48 països

Fora de la Xina s'han confirmat casos en altres 47 països, inclosos 13 a Espanya, dos dels quals ja han rebut l'alta. L'Iran, amb 19 morts i 139 casos confirmats; Corea del Sud, amb 1.595 casos diagnosticats i 12 morts, i Itàlia, amb 400 casos detectats i 12 morts, són els països on la situació és més preocupant.

A Europa també hi ha infectats a Rússia, Croàcia, Alemanya, Àustria, Suïssa, Grècia, Macedònia del Nord i Finlàndia.

Tot i això, 32.500 persones han sigut ja donades d'alta per haver superat la malaltia.

La Covid-19 arriba a l'Amèrica Llatina

L'epidèmia de Covid-19 ha arribat a l'Amèrica Llatina, l'última regió del món que encara no la patia. Així, fins al moment, hi ha casos actius a Àsia, Europa, Àfrica, Amèrica del Nord i Sud-amèrica.

Aquest primer cas a Sud-amèrica s’ha registrat al Brasil, en un home de 61 anys que havia estat a Itàlia.

Primer cas als EUA d’una persona que no ha viatjat recentment

D’altra banda, als Estats Units s'ha detectat el primer cas en una persona que no ha viatjat recentment, un indici que el virus pot estar propagant-se de manera local.

No obstant això, el president Donald Trump ha assegurat que el risc de contraure el coronavirus al país és “molt baix”.

L'Iraq suspén les classes i prohibeix reunions al carrer

Per la seua banda, el govern de l'Iraq ha decidit suspendre les classes en col·legis i universitats i prohibir les reunions en llocs públics. Al país hi ha almenys sis casos i 8.000 persones sota investigació.

També et pot interessar

stats