El coronavirus arriba a l’Àfrica subsahariana

Ja hi ha més de 83.000 casos confirmats de Covid-19 a 52 països.

Un home amb mascareta camina per la plaça del Duomo a Milà

El coronavirus segueix estenent-se pel món i ja ha arribat a l’Àfrica subsahariana. Les autoritats nigerianes han anunciat el primer cas positiu al país: un ciutadà italià que treballa a Nigèria i que havia tornat de Milà a Lagos el 25 de febrer.

Des de l’Organització Mundial de la Salut s’alerta que l’epidèmia ha entrat en una nova fase. El director general ha explicat que durant els últims dos dies, la xifra de casos detectats a resta del món és superior a la de contagiats a la Xina.

Cauen els casos a la Xina però pugen els morts

A la Xina, continua baixant la xifra diària de nous contagis, encara que ha augmentat la quantitat de defuncions. Així, aquest dijous ha deixat 327 casos nous confirmats i 44 morts més. Aquestes xifres suposen una caiguda del 24,5% en els nous contagis registrats respecte al dia anterior, encara que les defuncions superen en un 52% les de dimecres.

Corea del Sud supera els 2.000 contagis 

Corea del Sud supera ja els 2.000 contagis de Covid-19 i ha informat de 256 nous casos i 13 morts.

L’epidèmia preocupa especialment països com l’Iran, on la vicepresidenta Massoumeh Ebtekar és una de les persones contagiades, i ja s'ha registrat 34 defuncions. A més, l’Aràbia Saudita ha tancat les fronteres als pelegrins estrangers que viatgen a la ciutat santa de la Meca.

Primer cas a Holanda

D’altra banda, s’ha registrat el primer contagi a Holanda: un ciutadà del municipi de Tilburg, que va visitar recentment la regió italiana de la Llombardia. No obstant això, a Europa l’epicentre de la malaltia continua a Itàlia, on s’han registrat 17 morts i 650 contagis.

Nova Zelanda confirma el primer cas

Nova Zelanda també ha confirmat el primer cas d'un infectat per coronavirus al país, un neozelandés d'uns 60 anys que va estar recentment a l'Iran i que havia donat negatiu en dues ocasions. El pacient es troba ingressat en un hospital d'Auckland, on està en aïllament, mentre evoluciona de manera favorable.

Suïssa prohibeix les activitats amb més de mil persones 

El govern de Suïssa ha prohibit fins al 15 de març tots els actes multitudinaris al país amb més de mil assistents, amb la finalitat de combatre l'epidèmia de coronavirus que afecta 15 persones en aquest país.

El saló de l'Automòbil de Ginebra ja s'ha cancel·lat, i aquesta mesura podria obligar a suspendre també el cèlebre carnestoltes de Basilea o múltiples esdeveniments esportius.

També et pot interessar

stats