El coronavirus afecta 39 països i 80.000 persones

La detecció de nous casos cau un 20% a la Xina, però la Covid-19 ha causat ja 15 morts a l'Iran i 11 a Itàlia.

Exterior d'un supermercat a Wuhan
Exterior d'un supermercat a Wuhan / Reuters

L'epidèmia del coronavirus afecta ja 39 països i 80.000 persones, de les quals la gran majoria, més de 77.000, estan a la Xina, on les morts superen les 2.700.

Aquest dimarts es van detectar 406 nous casos i 52 morts a la Xina. Aquestes xifres suposen caigudes del 20% en els nous casos respecte al dia anterior i del 27% en les morts registrades en comparació amb dilluns.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), s'ha aconseguit determinar que a la ciutat xinesa de Wuhan, lloc on es va originar l'epidèmia, la taxa de mortalitat ha sigut fins ara del 2,4%, mentre que fora d'aquesta jurisdicció es redueix al 0,7%.

Així, la progressió del coronavirus s'està frenant a la Xina, amb el nombre més baix de contagis addicionals des del principi de la crisi, però s’està propagant per altres zones, sobretot a l'Iran i a Itàlia.

De fet, Bruce Aylward, cap de la missió d'experts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assenyalat que la Xina està aconseguint controlar l'epidèmia, mentre que la resta del món encara "no està preparat".

Per això ha dit que el que haurien de fer la resta de països és copiar les estratègies que han funcionat a la Xina.

15 morts a l’Iran

A l’Iran, el Covid-19 ha causat ja la mort d'almenys 15 persones, fet que suposa la xifra més alta fora de la Xina. El Ministeri de Salut iranià ha informat que en l’últim dia s'han registrat 34 casos nous de contagi.

L’epidèmia arriba al sud d’Itàlia

El virus ha eixit per primera vegada del nord d'Itàlia: ja hi ha tres casos declarats a Palerm, a l'illa de Sicília. Amb les quatre morts de dimarts, se sumen ja onze defuncions, i els contagis superen ja la xifra de 350, entre els quals, hi ha, per primera vegada, quatre menors.

En altres països afectats, com Suïssa o Espanya, els afectats són o italians o persones que han viatjat a Itàlia.

Segona víctima mortal a França

Les autoritats sanitàries franceses han confirmat la segona mort al país pel coronavirus. La víctima és una persona de 60 anys que estava ingressada en un hospital de París.

França va registrar la primera víctima mortal per coronavirus a Europa el 15 de febrer, un turista xinés de 80 anys.

A més, en les últimes hores se n'han registrat tres nous contagis. Així, a hores d’ara, a França s'han diagnosticat dèsset persones amb el Covid-19.

Primer cas en el nord d'Àfrica

Les autoritats algerianes han detectat el primer cas de coronavirus al nord d‘Àfrica. Es tracta d'un ciutadà italià que va arribar al país el 17 de febrer.

Corea del Sud supera ja els 1.000 casos

Per la seua banda, Corea del Sud ha registrat 169 nous casos de coronavirus i suma ja 1.146 contagis. La immensa majoria d'aquests continuen tenint lloc vora la ciutat de Daegu, al sud-est del país.

També et pot interessar

stats