Corinna denunciarà a Londres el rei emèrit Joan Carles per amenaces

També anirà contra l'exdirector del CNI, al qual acusa d'estar darrere d'una "campanya" d'assetjament i d'intimidar-la personalment.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein
Corinna zu Sayn-Wittgenstein / Arxiu

Corinna zu Sayn-Wittgenstein denunciarà el rei emèrit Joan Carles de Borbó en els tribunals de Londres per amenaces i l'assetjament que diu patir des de 2012, quan va eixir a la llum la relació que mantenien després del viatge que van realitzar junts a Botswana. Afirma que la pressionen perquè no revele secrets d'Estat que, segons ella, l'acusen de tindre en el seu poder.

Així ho ha explicat un portaveu de l'empresària, que apunta que, a més del monarca, dirigirà també la denúncia contra qui aleshores dirigia el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), el general Félix Sanz Roldán. Assegura que ell està darrere de la "campanya" en contra seua i d'amenaçar-la personalment al Regne Unit.

Segons la versió de Corinna, tot va començar arran que el rei emèrit tinguera l'accident a Botswana. Setmanes després la seua casa i la seua oficina de Mònaco van ser "ocupades" per personal d'una empresa de seguretat del país, que ella sospita que es tractava d'una "tapadora" dels serveis secrets d'Espanya per a emportar-se documents. Per això, diu que va demanar explicacions al monarca i ell li va dir que Sanz Roldán era qui estava coordinant l'operació.

Adjunta els SMS amb què es comunicava amb el monarca

L'empresària alemanya es comunicava amb el rei emèrit via SMS. Uns missatges que ella ha adjuntat a una declaració jurada que va prestar davant notari per a reforçar el que ja ha denunciat públicament i que pròximament formalitzarà en els tribunals britànics. També ha aportat uns estranys correus electrònics que va rebre amb l'excap dels serveis secrets, en els quals assegura que va ser amenaçada.

La denúncia arribarà justament després que ella mateixa manifestara que el rei emèrit li va fer una donació milionària en 2012 com a "regal" per a ella i per al seu fill, amb els quals s'havia "encapritxat". Corinna ho ha explicat una vegada s'ha conegut que la Fiscalia suïssa ha localitzat en un compte 65 milions d'euros.

Aquests esbrinaments a Suïssa podrien tindre repercussió també a Espanya, on la Fiscalia Anticorrupció investiga en diligències secretes des de fa un any i mig els contractes que van motivar l'adjudicació del tren d'alta velocitat a l'Aràbia Saudita.

També et pot interessar

stats