Corea del Sud estudia il·legalitzar la carn de gos

Una comissió buscarà consens social sobre el tradicional consum, que perd suport des de fa tres dècades

El consum de carn de gos ha sigut tradicional a Corea històricament
El consum de carn de gos ha sigut tradicional a Corea històricament

Corea del Sud repensarà el consum de carn de gos. El primer ministre, Kim Boo-kyum, ha anunciat la creació d'un comité publicoprivat liderat per ciutadans per a establir "un consens social" sobre si cal prohibir o no la gastronomia del cànid, tradicional al país asiàtic.

La controvèrsia entorn de la carn de gos persegueix Corea del Sud des de fa trenta anys, quan el govern va prohibir la seua venda a la capital del país per a protegir el país de l'exposició internacional que suposava la celebració dels Jocs Olímpics de Seül de 1988.

Tres dècades després la mentalitat ha canviat; el consum de carn de gos ha caigut considerablement i un creixent nombre d'organitzacions demana que se'n prohibisca la venda i consum. El mateix president del país, Moon Jae-in, que s'ha manifestat públicament com un amant dels gossos, ha impulsat que s'estudie el possible veto en una reforma legal.

La llei de protecció animal sud-coreana castiga la crueltat en la cria i sacrifici de gossos, però no prohibeix el seu consum. El país sembla dividit sobre la qüestió en l'últim sondeig oficial, amb una lleugera a favor de la prohibició (48,9%) enfront de continuar permetent el comerç i la ingesta de la carn de l'animal (38,6%).

Enquestes d'anys anteriors revelen que més d'un 80% dels sud-coreans mai ha tastat la carn de gos i no té intenció de fer-ho, al mateix temps que la majoria dels grans mercats d'aquesta mena de carn han tancat ja i el govern i diverses associacions han aconseguit clausurar moltes granges i escorxadors.

També et pot interessar

stats