Corea del Sud activa un gran desplegament antivirus per a l'examen de selectivitat més dur del món

El govern ha oferit PCR a 490.000 estudiants i, fins i tot, els estudiants infectats o en quarantena han pogut examinar-se.

Estudiants durant el tradicional Suneung, aquest dijous a Seül, Corea del Sud
Estudiants durant el tradicional Suneung, aquest dijous a Seül, Corea del Sud / Reuters

L'examen d'aptitud escolar universitària de Corea del Sud, el tradicional Suneung, es coneix mundialment per ser el més complicat i exigent del món. Es tracta d'un esdeveniment marcat amb foc en el calendari, ja que suposa la culminació d'anys d'esforç acadèmic per a l'alumnat en un país molt bolcat en l'educació. Enguany l'ha marcat el coronavirus i Corea del Sud ha activat un desplegament anti-Covid-19 sense precedents que enguany ha comptat amb protocols per a permetre que fins i tot els estudiants infectats o en quarantena puguen examinar-se'n. A través d'un mecanisme extraordinari, el quasi mig milió d'alumnes registrats han tingut possibilitat de fer-se un test PCR fins a les 22:00 hores del dia anterior de l'examen si en mostraven símptomes.

Atés l'increment de casos de les últimes setmanes, es va activar fa dues setmanes un pla per a blindar la realització de l'examen, amb què augmentaren restriccions d'horaris comercials a la regió de la capital, on viu més de la meitat del país, i obligaren els col·legis i les acadèmies a tornar a les classes per internet o demanar als alumnes que no feren vida social. Aquesta prevenció sembla haver funcionat, ja que dels aproximadament 490.000 estudiants de batxillerat que estaven registrats per a fer la prova, només 35 havien contret la Covid-19 i 404 estaven en quarantena per contacte estret amb persones contagiades.

Els resultats arribaren durant la nit i en cas de ser positius els remetien directament a un centre mèdic específic per a ingressar i fer des d'allí l'examen. D'aquesta manera, tindre la Covid-19 no ha impedit que pogueren fer també l'examen, ja que es van disposar 205 places hospitalàries perquè alumnes contagiats en feren el test, i centres específics perquè fins a 3.775 estudiants en quarantena pogueren acudir a fer la prova.

Alhora, per a evitar nous contagis durant el Suneung, el nombre de punts per a realitzar l'examen s'ha incrementat a més de quasi un 50% i s'han instal·lat separadors en tots els pupitres. "Més allà del distanciament social, la nostra meta és diferenciar clarament entre els qui fan l'examen amb normalitat, els qui mostren símptomes, els qui estan en quarantena i les persones infectades, i separar-ne per complet els moviments", ha explicat un portaveu del Ministeri de Sanitat.

El professorat està un mes incomunicat per a evitar que es filtren les preguntes

El dispositiu que cada any s'estableix per al Suneung s'inicia amb un estricte tancament obligatori per al professorat encarregat d'elaborar les preguntes de la prova. Els acadèmics passen al voltant d'un mes completament incomunicats -no es permet usar internet ni telèfon- en un hotel que té les finestres bloquejades i tintades per a evitar que es puga filtrar a l'exterior el contingut de l'examen.

Una vegada arriba el dia de la prova, s'incrementa la freqüència del transport públic al matí, la Borsa de Seül i els funcionaris públics comencen a operar una hora més tard i la policia disposa vehicles especials per a transportar -amb la sirena activada- l'alumnat fins al centre d'examen en cas que s'hagen retardat. Fins i tot es prohibeix que els avions aterren o s'enlairen durant el període en què se celebra la prova de comprensió oral en anglés.

També et pot interessar

stats