Corea del Nord alimenta les tensions a la regió llançant dos míssils balístics al mar del Japó

El llançament d'aquest tipus de projectils, que l'ONU sanciona, ve precedida del llançament d'un altre míssil de llarg abast el cap de setmana

En imatge, un reportatge de la televisió sud-coreana sobre el nou llançament de míssils
En la imatge, un reportatge de la televisió sud-coreana sobre el nou llançament de míssils / Kim Hong-Ji (Reuters)

Corea del Nord ha llançat dos míssils balístics no identificats al mar del Japó (anomenat mar de l'Est a les dues Corees), segons ha informat l'Estat Major Conjunt sud-coreà. La guàrdia costanera japonesa ha indicat que els projectils van caure fora de la zona econòmica exclusiva nipona.

L'última vegada que el règim va disparar un míssil balístic va ser a final del març passat, quan va provar una versió del seu projectil KN-23, capaç de traçar trajectòries molt difícils d'interceptar.

Els llançaments de míssils balístics són una de les conductes sancionables per l'ONU segons les resolucions aprovades contra Corea del Nord pel seu desenvolupament d'armes de destrucció massiva.

El nou incident té lloc en plena escalada armamentística entre les dues Corees i amb el diàleg estancat entre els Estats Units i Pyongyang.

El règim nord-coreà ha afirmat haver provat el passat cap de setmana un nou tipus de míssil de creuer de llarg abast i a la fi d'agost va reactivar instal·lacions per a obtindre combustible nuclear que pot usar-se en bombes. Al mateix temps, Seül ha anunciat que desenvoluparà nous míssils amb més abast i més destructius i que provarà el seu primer míssil balístic, que llançarà des d'un submarí.

El diàleg sobre desnuclearització segueix en punt mort des del fracàs de la cimera de Hanoi de 2019, en la qual els Estats Units van considerar insuficient l'oferta nord-coreana de desarmament i es van negar a alçar sancions.

Des de l'arribada de Joe Biden a la presidència dels EUA, Washington ha insistit que es reunirà amb Pyongyang sense condicions prèvies per a tractar de reviscolar les converses. Tanmateix, l'administració nord-americana assegura que encara no ha obtingut resposta de Pyongyang.

També et pot interessar

stats