Convocada una vaga contra les privatitzacions ferroviàries a Grècia després de la mort de 57 persones

El xoc de dos trens de l'1 de març ha fet emergir un fort descontent social al qual cada dia se sumen més actors

El xoc entre els combois s'ha produït a l'alçada de Tempe, al centre de Grècia
El xoc entre els combois s'ha produït a l'alçada de Tempe, al centre de Grècia / Alexandros Avradimis (Reuters)

El sindicat dels funcionaris públics de Grècia (Adedi) ha convocat per a dimecres una vaga de 24 hores per a protestar contra les privatitzacions en el sector ferroviari i demanar que l'Estat assumisca la seua responsabilitat en el xoc de dos trens que l'1 de març va causar la mort de 57 persones. A la vaga s'han sumat els treballadors del transport marítim.

En la convocatòria, publicada en un comunicat, Adedi ha precisat que els funcionaris públics es manifestaran el dia 8 al centre d'Atenes per a demandar “que acaben les polítiques de privatitzacions” en el sector ferroviari i “es depuren les vertaderes responsabilitats pel crim homicida”.

La Federació Panhel·lènica de Mariners (PNO) es va sumar poc després a l'atur laboral, per la qual cosa els vaixells romandran amarrats en els ports a tot el país. Mentrestant, els treballadors en ferrocarrils han entrat aquest dilluns en el seu sisé dia consecutiu de vaga, mantenint així interrompudes la circulació de trens. Segons l'operadora dels ferrocarrils de Grècia, Hellenic Train, totes les rutes han sigut "temporalment suspeses".

L'atmosfera a Grècia roman tensa després de l'ona massiva de manifestacions en diverses ciutats del país, on desenes de milers de persones han reclamat justícia. Acusen el govern d'una negligència que hauria propiciat el greu accident del passat dimarts, donada la falta de mesures de seguretat al tram de la via fèrria on es va produir.

El govern grec admet falta de mesures de seguretat

El primer ministre, el conservador Kyriakos Mitsotakis, va admetre el diumenge la falta de mesures de seguretat i sistemes automatitzats de control en la xarxa ferroviària i va demanar "un gran perdó" a tots els grecs. "No podem, no volem i no hem d'amagar-nos darrere de l'error humà", ha assenyalat Mitsotakis en el seu compte de Facebook.

El cap de l'estació de la ciutat de Larisa, imputat per homicidi negligent, va ser posat la vespra a la presó preventiva després d'atestar davant del fiscal adjunt durant quasi huit hores.

També et pot interessar

stats