Continuen les tasques de rescat al Japó, on el pas del tifó deixa ja almenys 42 morts

Hi ha 20 persones desaparegudes i més de 110.000 professionals participen en les operacions.

Equips de rescat transporten a un resident després del tifó Hagibis, en la prefectura de Nagano, al Japó
Equips de rescat transporten a un resident després del tifó Hagibis, en la prefectura de Nagano, al Japó / Kim Kyung-Hoon (Reuters)

Les tasques de recerca i rescat continuen aquest dilluns en les zones del centre, est i nord-est del Japó que es van veure afectades pel pas aquest cap de setmana del poderós tifó Hagibis. Ha causat més de 40 morts i greus inundacions. Unes 20 persones estan desaparegudes i prop de dos centenars han resultat ferides. 

Més de 110.000 membres de la policia, bombers, guardacostes i forces d'autodefensa (exèrcit) participen en les operacions, segons xifres governamentals. El ministre de Defensa nipó, Taro Kono, ha destacat que les primeres 72 hores "són crucials" quan es tracta de salvar vides.

Les tasques de salvament podrien veure's complicades per la previsió de pluja per a aquesta vesprada en les zones afectades. Les autoritats han demanat extremar la precaució per un major risc d'inundacions i solsides de terra. A més, han sol·licitat a la població que es mantinga allunyada d'àrees perilloses com rius i vessants de muntanyes.

El tifó Hagibis, el 19é de l'any al Pacífic

Hagibis, el dinové tifó de la temporada al Pacífic, ha originat pluges rècord, que han provocat que nombrosos dics situats al llarg d'almenys 21 rius del país s'esfondraren. La prefectura de Nagano ha resultat una de les més damnificades per les inundacions a causa del desbordament del riu Chikuma.

També et pot interessar

stats