Continuen les protestes a trenta ciutats dels Estats Units per la mort de George Floyd

A Indianapolis, ha mort una persona i altres dues van ser ferides de bala en un tiroteig.

Continuen les protestes a trenta ciutats dels Estats Units per la mort de George Floyd

Als Estats Units continuen les protestes per la mort de George Floyd el passat dilluns, el cas més recent de violència policial contra afroamericans al país. Durant tota la setmana, han continuat els disturbis i enfrontaments entre manifestants i policies a Minneapolis, on va ocórrer el succés, però també a altres trenta ciutats dels Estats Units, entre elles Nova York, Los Angeles, Chicago, Cleveland, Miami, Dallas i Washington DC. De fet, a Indianapolis ha mort una persona i altres dues han resultat ferides de bala en un tiroteig durant les protestes d’aquest dissabte.

Ja són centenars les persones detingudes en les protestes al llarg del país que, en molts llocs, van acompanyades d’incendis de vehicles, trencament d’aparadors de comerços, actes de vandalisme i saquejos. Per tal d’evitar els actes vandàlics més d’una vintena de ciutats ha imposat un toc de queda, que no ha servit per a dissuadir els manifestants.

Els periodistes que cobreixen aquestes mobilitzacions contra el racisme i l’abús policial han denunciat atacs per part de la policia a les ciutats de Louisville, Las Vegas, Atlanta, Washington i Minneapolis, on també durant la nit d’aquest dissabte, agents de la policia han colpejat i intentat detindre un grup d’informadors de premsa.

Com a resultat de les protestes, Derek Chauvin, l’agent responsable de la mort de Floyd, ha sigut arrestat i processat, també han sigut expulsats altres dos policies implicats i el president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que s’obrirà una investigació per a determinar si es van violar els drets civils de Floyd.

També et pot interessar

stats