La Constituent de Veneçuela suspén la immunitat de dos diputats opositors per l'atemptat

Requesens va ser detingut ahir, mentre que Borges es troba fora del país des de fa mesos.

Fotografia de l'edifici on va impactar un dels drons implicats en l'atemptat contra el president veneçolà Nicolás Maduro
Fotografia de l'edifici on va impactar un dels drons implicats en l'atemptat contra el president veneçolà Nicolás Maduro / Miguel Gutiérrez (Efe)

L'Assemblea Nacional Constituent de Veneçuela, formada per membres oficialistes i no reconeguda per nombrosos governs, ha suspés hui la immunitat de dos diputats opositors acusats de l'atemptat perpetrat contra el cap d'estat, Nicolás Maduro, dissabte.

Els centenars de constituents van acordar, de manera unànime, deixar sense immunitat els legisladors Juan Requesens i Julio Borges, els dos militants del partit Primer Justícia i, el segon, expresident de l'Assemblea Nacional, de majoria opositora.

Maduro va manifestar ahir que aquests parlamentaris van ser assenyalats per les persones detingudes després de l'atemptat, identificats com a autors materials de l'atac amb drons que, segons la versió oficial, va frustrar el govern.

"Aquesta batalla acaba de començar. La dreta ja no creu en el mètode electoral, per tant, preparem-nos per als fets de violència", ha dit el president de la Constituent, Diosdado Cabello.

Requesens va ser detingut ahir per agents del Servei Bolivarià d'Intel·ligència, mentre que el Tribunal Superior de Justícia ha ordenat la detenció de Borges, que es troba fora de Veneçuela des de fa mesos.

També et pot interessar

stats