El conservador Giammattei guanya la presidència de Guatemala

L’aspirant del partit Vamos ha superat la candidatura encapçalada per l’exprimera dama del país, Sandra Torres, per quasi 20 punts.

El guanyador de les eleccions presidencials de Guatemala, Alejandro Giammattei
El guanyador de les eleccions presidencials de Guatemala, Alejandro Giammattei / José Cabezas (Reuters)

Amb més del 90% del vot escrutat, el candidat conservador, Alejandro Giammattei, ha guanyat les eleccions a la presidència de Guatemala que se celebraven aquest diumenge. Es disputava el càrrec amb l’exprimera dama del país, Sandra Torres.

Segons els primers resultats oferits pel Tribunal Suprem Electoral, l’aspirant del partit Vamos suma un 59,13% dels suports (1.825.650 vots), mentre que la candidata de la Unitat Nacional de l’Esperança ha aconseguit el 40,87% (1.261.783 sufragis). La victòria del conservador és folgada, per una diferència de quasi 20 punts. 

Més de huit milions de guatemalencs estaven convocats a les urnes per a elegir el president que dirigirà el país durant els pròxims quatre anys. Alejandro Giammattei substituirà en el càrrec Jimmy Morales a partir del 14 de gener de l’any 2020.

Entre els objectius del futur president de Guatemala destaca la lluita contra la corrupció, la violència i la desocupació. “El nostre país està polaritzat. Aquest és el moment de baixar les banderes, baixar les ideologies, i concentrar-nos en la lluita de construir aquesta Guatemala diferent”, ha assenyalat Giammattei en conéixer els resultats. 

També et pot interessar

stats