El Consell d’Afers Estrangers de la UE aborda la crisi de Bielorússia i el Líban

Els representants comunitaris també tractaran les tensions entre Ankara i Atenes pels vaixells sísmics.

Un edifici danyat per l’ona expansiva de l’explosió de Beirut
Un edifici danyat per l’ona expansiva de l’explosió de Beirut / Wael Hamzeh (Efe)

Les crisis de Bielorússia o el Líban seran alguns dels temes que s’abordaran en el Consell d'Afers Estrangers extraordinari d’aquest divendres, convocat per l'alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior, Josep Borrell.

Aquesta trobada té lloc després d'unes setmanes particularment agitades en l'escena internacional per, entre altres assumptes, les tensions entre Ankara i Atenes a causa de la presència de vaixells sísmics i militars turcs en una zona del Mediterrani que Atenes considera de la seua jurisdicció. Grècia ja havia demanat una reunió de ministres europeus per a abordar aquesta situació i els estats membres donen suport sense reserves a la posició hel·lena.

En l'agenda de la reunió també figurarà la situació a Bielorússia després que el resultat de les eleccions presidencials del passat diumenge, favorable a l'actual president Alexandr Lukaixenko, haja generat protestes en tot el país i acusacions de falsificació.

Així mateix, es tractarà la situació al Líban després de l'enorme explosió al port de Beirut, que va causar almenys 171 víctimes mortals i va provocar la dimissió en bloc del govern de Hassan Diab.

Tot i que no estava en l'agenda, és molt probable que també s'acabe parlant de l'acord assolit entre Israel i els Emirats Àrabs Units que suposa la suspensió de l'annexió de Cisjordània a l'estat jueu.

També et pot interessar