El Congrés obri un procés de destitució contra Trump

El president dels Estat Units assegura que la maniobra demòcrata és la mera continuació de la "caça de bruixes".

Foto de portada: La presidenta de la Cambra Baixa dels Estats Units, Nancy Pelosi

La presidenta de la Cambra Baixa dels Estats Units, la demòcrata Nancy Pelosi, ha anunciat que el Congrés nord-americà iniciarà l’obertura d’un impeachment contra el president Donald Trump, el primer pas d'un llarg procés polític per a forçar la seua destitució. La causa és el contingut de la telefonada que el mandatari estatunidenc va mantindre al juliol amb el president d'Ucraïna en què presumptament li demanava que investigara la família de l'expresident Joe Biden per presumpta corrupció. Tot això va ser després que es revelara que havia bloquejat fons d'assistència per a coaccionar Kiev. 

Els demòcrates consideren que Trump ha incorregut en un greu abús de poder, no perquè haja demanat que s'investiguen els negocis de Biden a Ucraïna, sinó per haver demanat a un líder estranger que interferisca al seu favor per a fer mal els seus potencials rivals en les eleccions del 2020. “Les seues accions han vulnerat seriosament la seguretat nacional i la Constitució”, ha afirmat Pelosi després de reunir-se amb els membres demòcrates de la Cambra de Representants.

Trump entregarà una còpia de la telefonada al Congrés dels EUA

D’una banda, Trump ha respost a l’anunci a través del seu compte de Twitter i l’ha qualificat de "fem" i de "caça de bruixes". D'altra, la Casa Blanca ha informat que entregarà al Congrés una còpia de la telefonada del president Trump al seu homòleg ucraïnès, Vladímir Zelensky, que ha provocat l'activació de l’impeachment.

També et pot interessar

stats