El Congrés dels EUA busca limitar les accions militars de Trump a l'Iran

La Cambra de Representants dels EUA sotmetrà a votació una resolució després de l'escalada de tensió al Pròxim Orient.

Nancy Pelosi, en roda de premsa

La Cambra de Representants dels EUA sotmet a votació una resolució per a limitar "les accions militars" del president Donald Trump a l'Iran, per l’escalada de tensió al Pròxim Orient després de l’assassinat de Qasem Soleimani

La votació tindrà lloc en el ple de la Cambra i s'ha adoptat després que alts càrrecs del govern es reuniren amb legisladors per a informar-los dels detalls de l'operació, que la presidenta de la cambra, Nancy Pelosi, va qualificar d’insuficients.

La resolució "referma les responsabilitats de supervisió (del legislatiu) en exigir que, si no hi ha mesures preses per part del Congrés, les hostilitats militars de l'Administració respecte a l'Iran cessen en 30 dies".

Els demòcrates han criticat que Trump aprovara l'operació contra Soleimani sense notificar-ho prèviament als líders del Partit Demòcrata i del Republicà en el Congrés.

Trump sí que va informar el Congrés posteriorment de l'atac abans del límit de 48 hores exigit per la llei, però va ser a través d'un document classificat i que no s'ha fet públic. Aquesta circumstància s’ha sabut hores després que Trump optara per la contenció militar en la resposta als atacs de l'Iran contra dues bases a l'Iraq que alberguen tropes nord-americanes, i que prometera noves i sancions contra Teheran.

Impacten dos míssils prop de l'Ambaixada dels EUA a Bagdad

Dos míssils van impactar en els voltants de l'Ambaixada dels Estats Units a Bagdad, que alberga un gran nombre de delegacions diplomàtiques i edificis governamentals. De moment no s’ha informat de víctimes o danys materials.

Aquest és el tercer atac d'aquest tipus en els últims cinc dies al centre de Bagdad.

També et pot interessar

stats