El Congrés dels EUA aprova obrir un juí polític per a destituir Trump

El procés dona més poder als republicans en la investigació contra el mandatari.

La presidenta de la cambra baixa dels Estats Units, Nancy Pelosi

La Cambra de Representants dels Estats Units, de majoria demòcrata, ha aprovat una resolució que formalitza el procés per a obrir un juí polític al president Donald Trump, que permetrà audiències públiques i donar més poder als republicans en la investigació al mandatari.

Per 232 vots a favor i 196 en contra, la cambra baixa ha tirat avant un text que marca un full de ruta per a continuar una investigació que fins ara s'ha desenvolupat a porta tancada i amb unes regles marcades per la majoria demòcrata.

Trump ha reaccionat de seguida amb un tuit en què ha denunciat "la major caça de bruixes en la història dels EUA".

La resolució autoritza el Comité d'Intel·ligència a fer públiques les audiències i elaborar un informe perquè el Comité Judicial decidisca si redacta articles per a un juí polític a Trump.

A més, permet que els advocats de Trump participen en les audiències i que els republicans convoquen testimonis i sol·liciten documents. "Aquesta resolució assegura que hi haurà transparència", ha assegurat la presidenta de la cambra baixa, la demòcrata Nancy Pelosi, abans de la votació en el ple.

S'espera que la Cambra de Representants reunisca sense problemes els vots per a aprovar un juí a Trump, però el procés es desenvoluparia al Senat, on els republicans ocupen la major part dels escons i, de moment, no hi ha prou suports per a apartar el president del poder.

La investigació se centra en la sospita que Trump va usar tot el poder de la presidència dels EUA per a pressionar el govern d’Ucraïna i obligar-lo a investigar la família de l’exvicepresident Joe Biden, un potencial rival en les eleccions del 2020.

També et pot interessar

stats