El Congrés dels Estats Units confirma la victòria de Biden

El vicepresident Mike Pence proclama la victòria del candidat demòcrata i Trump accepta la fi de la seua presidència.

Moment en el qual el Congrés dels EUA ha certificat els vots del col·legi electoral
Moment en el qual el Congrés dels EUA ha certificat els vots del col·legi electoral / Reuters

Després d'una nit insòlita de disturbis i un assalt al Capitoli amb quatre morts, el vicepresident d'EUA, Mike Pence ha donat un pas endavant i ha confirmat la victòria de Joe Biden. El candidat demòcrata es convertirà en el 46é president d'Estats Units. L'assalt es va produir aquest dimecres durant el procés de confirmació dels resultats electorals. El setge va durar quasi quatre hores i s'ha saldat amb quatre morts, 14 policies ferits i almenys 52 detinguts.

Després de la sessió conjunta de les dues cambres, el Congrés ha confirmat que Joe Biden i la vicepresidenta electa, Kamala Harris, van superar la barrera dels 270 vots electorals que dona les claus de la Casa Blanca, amb un total de 306 vots i, per tant, arribaran al poder el pròxim 20 de gener. Pence, que presidia la sessió, va declarar que aquesta ratificació havia de considerar-se "suficient" per a acceptar l'elecció de Biden.

La nova sessió va durar més de set hores a causa del debat en totes dues cambres sobre dues objeccions que s’havien fet al resultat de les eleccions a Pennsilvània i a Arizona, totes dues presentades pels aliats de Trump. Com s'esperava, les dues cambres van votar a favor de respectar el resultat electoral en els estats, i la sessió conjunta va continuar segons el que estava previst.

El president sortint estatunidenc, Donald Trump, ha acceptat aquest dijous que la seua presidència serà d'un sol mandat i va prometre una "transició ordenada", després que el Congrés ratificara la victòria electoral de Joe Biden.

També et pot interessar

stats