El Congrés dels Estats Units aprova una mesura provisional per a mantindre el govern obert 45 dies

La proposta ha obtingut el suport dels demòcrates i una part dels republicans, tot i que els conservadors més radicals s’hi han oposat

Resultat de la votació de la proposta
Resultat de la votació de la proposta / House TV (Reuters)

La cambra baixa dels Estats Units ha aprovat aquest dissabte una mesura provisional per a finançar al govern federal durant 45 dies i evitar el tancament imminent de l'administració a mitjanit.

La proposta ha sigut anunciada aquest matí pel president de la cambra baixa, el republicà Kevin McCarthy, i finalment ha obtingut un total de 334 vots a favor (209 de congressistes demòcrates i 125 de republicans), que compten amb la majoria en la Cambra de Representants.

Un total de 90 republicans hi han votat en contra, molts d'ells pertanyents al grup de congressistes més radicals que entorpeixen l'aprovació del pressupost del país demanant majors retallades.

La norma haurà de votar-se ara al Senat, que té fins a la mitjanit per a evitar el tancament del govern. Aquesta mesura permetrà que hi haja flux de diners en les agències governamentals fins a mitjan novembre i també mantindrà els fons per a la recuperació de desastres naturals, però no inclourà nous fons per a Ucraïna ni tampoc per a la frontera.

Aquests dos eren els punts de major fricció entre demòcrates i republicans. Finalment, McCarthy ha apostat per llevar-los del tauler de joc per a aconseguir un suport bipartidista, tot i el rebuig dels radicals del seu partit.

També et pot interessar

stats