Confirmen la primera mort per coronavirus a Hong Kong

Són ja 427 les víctimes mortals per la pneumònia de Wuhan, i hi ha 20.438 contagis diagnosticats només a la Xina.

Imatge de portada: Un guàrdia comprova la temperatura d’una dona davant l’Hospital Princess Margaret de Hong Kong

Hong Kong ha confirmat la primera mort pel coronavirus de Wuhan. La víctima és un home de 39 anys que va ingressar a l’Hospital Princess Margaret i que ha patit una insuficiència cardíaca, segons ha informat el centre sanitari.

L’home havia viatjat a la ciutat xinesa de Wuhan, focus de l’epidèmia, el passat 21 de gener i va tornar a Hong Kong dos dies després en tren. El dia 31 va mostrar símptomes de febre –a més de molèsties cròniques– i el van ingressar a l’Hospital Queen Elizabeth, on li van diagnosticar que estava infectat pel virus.

Mentrestant, l’executiu hongkongués va decidir dilluns el tancament de quatre punts fronterers amb la Xina continental per a previndre contagis. El sector sanitari va considerar la mesura insuficient, i un miler de treballadors i treballadores va començar una vaga per a forçar el govern a segellar completament la frontera.

Balanç de víctimes i contagis

El nombre de víctimes mortals per la pneumònia de Wuhan ha augmentat a 427 persones, i hi ha 20.438 contagis diagnosticats a la Xina, segons ha informat la Comissió Nacional de Sanitat del país. Això suposa un increment de 64 morts, 3.235 contagis i 157 persones curades respecte al comunicat emés el dia anterior.

Les 64 defuncions van tindre lloc a la província de Hubei, de la qual és capital Wuhan, epicentre del brot i que està en quarantena des del passat 23 de gener. Fins hui, tots els decessos menys un –ocorregut el passat cap de setmana a les Filipines– s’han produït a la Xina, i encara que una vintena de països compten amb casos diagnosticats, el país asiàtic acapara entorn del 99% dels infectats.

Corea del Sud prohibeix l’accés a forans que hagen estat a Hubei

Des d’aquesta mitjanit Corea del Sud prohibeix l’entrada a tota persona forana que haja estat a Hubei, epicentre del brot víric, en els últims 14 dies, període màxim d’incubació del patogen. Els estrangers que vulguen embarcar han de verificar prèviament que no han estat a la regió en el termini esmentat i, en aterrar, han d’entregar un qüestionari. Si els funcionaris detecten informació falsa, procediran a deportar els infractors.

Aquesta restricció sense precedents coincideix amb el 16 cas de contagi del virus al país, una sud-coreana que va estar recentment de vacances a Tailàndia. Al seu torn, els mecanismes per a travessar el control d’immigració s’han endurit per als vols procedents de la Xina: els passatgers, a més de confirmar que no han visitat Hubei, han de sotmetre’s a una exploració per a detectar febre o altres símptomes, i facilitar el número de telèfon mòbil.

D'altra banda, les autoritats sanitàries han elevat a dotze el nombre de persones afectades pel coronavirus a Alemanya, la qual cosa el converteix en un dels països amb més afectats fora de la Xina. I a Bèlgica han confirmat el primer cas, després que un dels nou belgues repatriats haja donat positiu en les anàlisis efectuades.

Per la seua banda, les autoritats de Taiwan han anunciat que impediran l'entrada dels estrangers que hagen estat a la Xina durant els últims 14 dies. 

També et pot interessar

stats