El confinament s’estendrà durant almenys un mes a Portugal

En l'última setmana s'ha superat la barrera dels 10.000 contagis diaris al país, així com el centenar de morts.

Imatge d'arxiu del primer ministre portugués, António Costa
Imatge d'arxiu del primer ministre portugués, António Costa / Efe

El primer ministre portugués, António Costa, ha admés que s'aplicarà un confinament general durant almenys un mes, i no 15 dies com s'havia estimat abans, per a frenar una tercera onada de la pandèmia de coronavirus, que està sent més severa que les anteriors a Portugal.

Costa ha assenyalat que, davant de la "fortíssima dinàmica de creixement" que viu la crisi sanitària a Portugal, l’"única manera" de frenar els contagis és un nou confinament similar al que es va aplicar durant la primera onada.

Els termes concrets d'aquest confinament s’anunciaran dimecres, després de la reunió del Consell de Ministres, encara que en els últims dies ja s'ha avançat que implicarà el tancament de gran part del comerç i els serveis i de la restauració, que només podrà operar per a emportar-se o en servei a domicili.

El govern havia assegurat, a més, que a diferència de la primera onada, aquesta vegada les escoles es mantindrien obertes. En canvi, aquest dimarts ha matisat que les classes per als menors de 12 anys han de ser presencials, però hi ha diversos arguments sobre quin és el millor escenari per als alumnes més majors.

Les dades auguren un mes complicat per a Portugal, on en l'última setmana s'ha superat la barrera dels 10.000 contagis diaris en diverses jornades, així com el centenar de morts, amb pics de fins a 122 morts en un dia. Les xifres preocupen en un país d'uns 10 milions d'habitants, on la primera onada va ser molt més suau que als seus veïns europeus.

També et pot interessar

stats